Sommarleksak

Allt man kan tänka sig om krutvapen.
User avatar
Mikael
Airgun Pro (light)
Posts: 1599
Joined: Sun May 22, 2005 12:46 am

Re: Sommarleksak

Post by Mikael » Sat Jun 13, 2009 1:54 pm

Latest post of the previous page:

Det är Hälges pôjk som snavade omkull på passet en fin januari förmiddag.

Jag tycker det är hugget som stucket vilket man skjuter. Det är 1-2sekunder enligt reglementet på jaktstarten. Den som kan vara lurigt är långsam acc hos älgen. Skjuter man för tidigt så sitter de för långt fram. Men det är lättare att haka på älgen och vänta in rätt fart när den accar långsamt.

User avatar
Erik
Airgun Pro (Heavy)
Posts: 6649
Joined: Tue Aug 21, 2007 1:57 pm

Re: Sommarleksak

Post by Erik » Sat Jun 13, 2009 1:57 pm

Mikael wrote:Det är Hälges pôjk som snavade omkull på passet en fin januari förmiddag
Ahaa...Tack :up

User avatar
Mikael
Airgun Pro (light)
Posts: 1599
Joined: Sun May 22, 2005 12:46 am

Re: Sommarleksak

Post by Mikael » Sat Jun 13, 2009 2:30 pm

Jag brukar inte ha med kamera eller fotomöjlighet i skogen. Men nu blev jag sittande o vänta på älgtracken i en dryg timma så jag passade på och tog fram fotomonstret (5140i) :mrgreen:

Det var en blåsig och kall januari dag uppe på ett berg. Älgracern (gråhunden) tog upp en tjur och det bar iväg ur såten förbi passkyttar i full fart så det var inte skjutbart. Hunden kommer tillbaks bara några minuter efter att de lämnat såten och låter sig inte kopplas. 5min senare så drar det igång igen och blir gångstånd ner mot mig. Rätt vad det är får jag se rumporna av både ko o kalv när de vinklar på min vind nere i en ridå av ungskog 50m bort. Men älgracern är envis och lyckas på något sätt vända dom igen, de kommer fram precis framför ungskogen på 40m avstånd i långsamt trav. Kalven sköts precis bakom bogen och gick kanske 5meter innan den stöp. Kon var också skjutbar då det var den sista vuxna på tilldelningen och blev stående still i perfekt håll. Men det var en fin ko som gav fina kalvar så hon fick gå vidare. Man ska aldrig vara ledsen för att spara en ko.

Den dagen fick han ta min vattenflaska o dricka ur min matlåda efter att ha fått äta mina smörgåsar.... Ja, hunden alltså.

Post Reply

Return to “Krutvapen”