Ännu en gammal CF-20...

Här skriver vi inlägg som handlar om Gamo fjäder vapen.
Post Reply
StaticGTF
Posts: 1
Joined: Tue Jun 05, 2012 8:20 pm

Ännu en gammal CF-20...

Post by StaticGTF » Wed Jun 06, 2012 6:40 pm

Hej

Tack för ett bra forum!

Hittade fram min gamla CF-20 (.177) i en gammal gömma härom dagen. Lite beroende på ven man vill lyssna på här på forumet så finns både bra och mindre bra saker att säga om själva bössan, dess kvalité och konstruktion. Oavsett av vilken åsikt man nu månde vara, så har jag några frågor angående bössan i fråga.

* Bössan är köpt någon gång i början på -90-talet och har den klassiska röda färgen. Vilket sandpapper samt bets rekommenderas inför stockrenoveringen?

* Pipan och andra utav bössans metalldelar har lite rostfläckar här och var. Hur och med vad får jag väck dessa? Hur rengöra jag pipans insida utan att påverka räfflingen?

* Skulle behöva en enklare demonteringsanvisning. Renoverings-guiden på http://www.freewebs.com/dianafreak/gamocf20tuning.htm" onclick="window.open(this.href);return false; visar exempelvis inte hur jag lossar på avtryckarmekanism eller hur själva fjädern plockas av.

* Var hittar jag bra reservdelar till bössan (fjädrar, packningar m.m.)? Alla bra länktips mottages tacksamt!

Tack igen för ett bra forum!
Ps. Bilder på arbetet kommer allteftersom arbetet fortskrider... ;)

User avatar
snajper
Airgun Pro (Heavy)
Posts: 5254
Joined: Tue Sep 21, 2010 5:33 pm

Re: Ännu en gammal CF-20...

Post by snajper » Thu Jun 07, 2012 9:10 am

Det mesta går att putsa med blöt löddrande svinto, rosten åker väck men blåneringen sitter kvar, olja in noga efter, fula stockar går åxå putsa med svinto om man inte har våtslippapper hemma http://airgun.se/air/viewtopic.php?f=119&t=24591" onclick="window.open(this.href);return false;
/_////////______/
..)´´´(_(__)/
./_¤_/
/___/

Post Reply

Return to “Gamo (fjäder) gevär”